Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är Västmanlands nye polischef

Robert Wallén har utsetts till ny polisområdeschef i Västmanland. Han efterträder Lena Tysk som fick lämna sitt jobb tidigare i år.

Annons

– Robert Wallén är en uppskattad chef med ett modernt ledarskap och vi är mycket glada för att han nu kommer till region Mitt, säger Carin Götblad, regionpolischef för Region Mitt där Västmanland ingår (tillsammans med Uppsala och Gävleborgs län), i ett pressmeddelande.

Robert Wallén.

Robert Wallén kommer närmast från region Öst där han varit polisområdeschef för polisområde Östergötland sedan 2015. Han har varit anställd vid Polismyndigheten i Södermanlands län sedan 2005 där han haft olika chefsbefattningar.

Carin Götblad fortsätter:

– Robert Wallén har en lång chefserfarenhet, bland annat som enhetschef för personal- och ekonomienheten och som avdelningschef för Förvaltningsenheten vid Polismyndigheten i Södermanlands län.

– Vi har haft många kvalificerade sökande som har velat bli polisområdeschef i Västmanland, vilket är mycket roligt.

Lena Tysk lämnade sitt uppdrag i februari i år sedan hon anklagats för att ha hotat lokalområdespolischefen i Sala-Fagersta-Surahammar, Agneta Kumlin, i samband med en konferens. Lena Tysk är åtalad, misstänkt för ofredande.

Läs mer: Efter polishotet – Lena Tysk lämnar sitt uppdrag

Mer läsning

Annons