Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästfest under höstlovet – barn och unga ska få umgås i stallen

När höstlovet pågår under vecka 44 ska barn och unga få chansen att umgås med hästar i stall runt om i Västmanland.

Annons

Under höstlovet kommer barn och unga att få prova på olika stall- och hästrelaterade aktiviteter.

Det är projektet Hästlovet som bjuder in barn och unga till stallen runt om i landet för att testa på olika aktiviteter.

– Återigen låter vi hästarnas vickande öron, lena mular och snälla ögon sprida kärlek i höstmörkret. Vår målsättning är att minst 3500 barn och unga ska fått chansen att känna och uppleva hästen på nära håll, beskriver Ulrika Backan, projektledare för Hästlovet i ett pressmeddelande.

Man kommer att erbjuda kostnadsfria aktiviteter runt hästen. Tanken är att barn och unga ska få lära sig hur stallet fungerar och visa upp mötesplatsen.

– Vid förra årets Hästlov var det extra roligt att vi hade så många besök av nyanlända där hela familjer kom till vår anläggning. Att aktiviteten är gratis öppnar för många som kanske inte har varit i kontakt med hästar tidigare, säger Annika Wengelin vid Lenninge Ponnystall utanför Bollnäs.

Syftet med projektet som startades 2015 som en del av Hästnäringens ungdomssatsning är att lyfta fram hästens roll och ge barn och unga en chans att komma nära hästar.

I Västmanland medverkar Stora Ekeby Ridklubb i Strömsholm, Köpings Ridklubb, Arboga Ryttarsällskap och Salaortens Ryttarförening i projektet.

Läs mer om vilka öppetider som gäller och vad de olika stallen erbjuder för aktiviteter på Hästnäringens hemsida.

Mer läsning

Annons