Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtinfarktsvården i Västmanland – hyllas på nytt som en av landets bästa

Sedan flera år tillbaka mäts och följs olika indikatorer inom hjärtinfarktsvården och för tredje året i rad visar mätningen att den bästa vården finns i Västerås.

Annons

Mätningen görs i ett nationellt kvalitetsindex vid namn Swedeheart och det som mäts och poängsätts är både den akuta vården och uppföljningen upp till ett år efter en hjärtinfarkt. Som bäst kan en hjärtklinik få 11 poäng, men det har inget sjukhus hittills klarat av skriver Region Västmanland i ett pressmeddelande.

Läs även [+]: Jacob föddes med ovanligt hjärtfel: ”Syns inte på utsidan" – regionala skillnader i risken att drabbas av hjärtinfarkt

I år når Västerås sjukhus 10 poäng (jämfört med 9,5 poäng förra året) – vilket är bäst i Sverige tillsammans med fyra andra sjukhus; Karolinska i Solna, Kungälv i Västra Götaland, Danderyd och S:t Göran i Stockholm.

Sjukhuset i Köping når 8 poäng och hamnar på delad tjugoandraplats av sammanlagt 72 kliniker.

- Rapporten är ett kvitto på att vårt målinriktade arbete för att förbättra hjärtsjukvården i länet är framgångsrikt, säger Charlotta Hammar, ansvarig överläkare på Hjärt- och akutmedicinska sektionen på Västmanlands sjukhus i en kommentar.

Klicka här, för att se hur Swedeheart rankar hjärtinfarktsvården på sjukhus i landet.

Läs även:

Vanligaste dödsorsaken i Västmanland: "Många av de drabbade är unga människor"

Hälften så många dör av hjärtinfarkt i Västmanland – men skillnaderna växer

Hjärt-lungfonden: Låt brandkåren rädda liv i Västmanland

Mer läsning

Annons