Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är Medicinklinikens nya chef på Västmanlands sjukhus i Västerås

Milena Sundstedt tar över rollen som verksamhetschef för Medicinkliniken på Västmanlands sjukhus i Västerås efter Åke Tenerz. Själv lämnar hon över stafettpinnen till Egil Henriksen.

Annons

– Jag är ödmjuk inför det nya uppdraget, samtidigt som det ska bli fantastiskt roligt. Medicinkliniken har en bra verksamhet, med medicinsk kvalitet på hög nivå inom många områden. Det ska bli både stimulerande och utmanande att få fortsätta utveckla kliniken tillsammans med alla medarbetarna, säger Milena Sundstedt i ett pressmeddelande.

Milena har disputerat inom klinisk fysiologi/arbetsfysiologi. 1995 började hon sitt arbete inom landstinget/regionen och har sedan 1997 arbetat som verksamhetschef för Fysiologkliniken.

Milena Sundstedt har lämnat tjänsten som verksamhetschef för Fysiologkliniken och tillträdde sitt nya uppdrag som verksamhetschef för Medicinkliniken den 1 september.

Ny verksamhetschef för Fysiologkliniken blir Egil Henriksen.

Egil Henriksen har sedan 1992 bedrivit medicinsk forskning och disputerade 1999. Mellan 2003-2010 har han arbetat som klinikchef, och 2010 utnämndes han till docent vid Uppsala Universitet. Han har även arbetat som chef för Röntgenkliniken under två år.

– Jag räknar med att fortsätta arbeta kliniskt tre dagar i veckan och två dagar med administration, säger Egil Henriksen.

Läs också: Sjukhuset i Västerås kan få patienthotell

Mer läsning

Annons