Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilbedragare får fängelse

Han kontaktade säljare på helgerna och sa att pengarna skulle föras över, men pengarna kom aldrig. Nu har han dömts till fängelse.

Annons

Den 36-årige mannen kontaktade personer som lagt ut bilar till försäljning på annonssajten Blocket. Han mötte säljarna på helgen och visade dem att han registrerade en överföring av pengarna på sin internetbank, sedan skrev de över bilen på honom.

Vardagen kom, men inga pengar. Det går att registrera en överföring av pengar utan att ha täckning på kontot, och det går att radera den innan den genomförts, om det till exempel är helg så att inte överföringen genomförs omedelbart. Tingsrätten har inte kunnat fastställa om det är så 36-åringen har gjort, eller om han fejkat en banksida på sin dator och lurat säljarna.

36-åringen är tidigare dömd för samma brott, och i den senaste domen handlade det om fem fall som gått till i princip likadant. När säljarna kontaktade 36-åringen hävdade han att pengarna var på väg, och att de kunde träffas annars och låta köpet gå tillbaka. Sedan hävdade han att bilen blivit stulen eller krockat.

36-åringen hävdar att samtliga säljare ljuger och att han betalat alla kontant. Tingsrätten bedömer inte hans historier som trovärdiga. Den tidigare bedrägeridomen mot 36-åringen gav honom villkorlig dom, men eftersom den inte har avtjänats än och mannen fortsatt begå brott döms han nu till sex månaders fängelse i stället. Han ska dessutom betala säljarna de pengar de kommit överens om.

Mer läsning

Annons