Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Blåslagen, men vid liv"

Det rånade äldre paret vilar nu ut i hemmet som polisen spärrat av för en teknisk undersökning. ”Jag är lite blåslagen, men jag lever i alla fall”, säger den 72-årige mannen.

Annons

Hans Hedman och hans hustru har under natten varit med om en skräckfylld upplevelse. Två maskerade män har i nattmörkret tagit sig in i deras hus, misshandlat mannen och spärrat in dem i ett mindre utrymme när rånarna sökt igenom huset.

Efteråt har rånarna tagit parets bil och försvunnit, och de har lyckats slå larm om rånet.

På torsdagsmorgonen vilar de ut i sitt hem, men Hans Hedman öppnar dörren när han ser att några grannar samlats utanför polisens avspärrning.

Han vandrar över gårdsplanen för att växla några ord med sina vänner. Men stoppas snabbt av polis som bevakar gården. Och ombeds att återvända in i huset.

I det här läget vill polisen inte att han ger alltför detaljerade uppgifter till omgivningen

Men de brutala rånarna har varit ute efter pengar.

- De sa hela tiden: ”Money, money, money”, säger Hedman innan han på polisens uppmaning återvänder in till sin hustru i huset.

Enligt polisens uppgifter har de nu jagade rånarna inte lyckats få med sig något större byte från huset. ”en mindre summa pengar, och några telefoner” är vad som rapporteras.

Mer läsning

Annons