Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för fejkat inbrott

Mannen sade till sitt försäkringsbolag att han haft inbrott  och att saker för 60000 försvunnit.

Annons

Den 33-årige Köpingsbon ringde polisen och uppgav att han den 31 oktober 2008 haft inbrott i sin lägenhet i Köping och att flera saker - bland annat en bröllopsklänning och en stor tv - försvunnit.

Oturligt nog för mannen hade försäkringsbolaget just då ett projekt där de åkte ut till varje anmält bil- och bostadsinbrott och undersökte om det verkligen förekommit inbrott.

Försäkringsbolagets inspektör - som hade 30 års erfarenhet som polis innan han blev inspektör åt försäkringsbolaget - upptäckte att de skador på balkongdörren som 33-åringen  visade och hävdade att tjuvarna vållat då de bröt upp dörren och tog sig in, inte kunde stämma.

Balkongdörren måste helt enkelt - visar all erfarenhet - ha stått öppen när den skadades.

Dessutom verkade det osannolikt att tjuvarna kunde ta sig ut med så mycket varor utan att märkas.

Några pengar betalades alltså inte ut, utan mannen polisanmäldes. Han har hela tiden, även vid rättegången vid Västmanlands tingsrätt, hävdat att det verkligen varit ett inbrott.

Tingsrätten tror mer på försäkringsbolaget än på mannen, som döms till villkorlig dom och 40 dagsböter à 140 kronor, alltså 5600 kronor. Dessutom ska han ersätta försäkringsbolagets kostnader med 5000 kronor och betala 1500 kronor för kostnaden för sin försvarsadvokat.

Mer läsning

Annons