Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip Hammar hotar att stämma hotellkedja efter fallolycka – känner sig hånad av bild på kuddrum

Filip Hammar halkade nyligen i badrummet på ett hotell och slog sig så illa att han fick sy flera stygn. Efter att ha hotat i tv med en stämningsansökan hälsar nu hotellkedjan Köpingsprofilen välkommen tillbaka – med en bild på ett kuddrum. Senare samma kväll togs bilden bort till förmån för en riktig ursäkt.

Annons

När Filip Hammar anlände till Filmstaden i Västerås för att prata om filmen Tårtgeneralen i fredags - var det istället hans ansikte omplåstrade som stod i fokus. Han berättade då att han var rejält omskakad efter att fallit handlöst i duschen på ett hotell i Sundsvall.

Ett par dagar senare utvecklades händelserna ytterligare då Filip Hammar i måndagens avsnitt av Breaking News hotade att stämma hotellkedjan för deras "dödsfälla" som han kallar de hala badrumsgolven. Via sitt Instagramkonto och Breaking News tänker han också samla flera personer som varit med om liknade halkolyckor i hotellkedjans badrum.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson talade på måndagen i Breaking News med advokat Thomas Bodström om ett eventuellt åtal mot hotellkedjan. Se klipp från Filip Hammars Instagram:

Hotellkedjan å sin sida var inte sena att haka på uppståndelsen och hälsade i ett inlägg på sin Facebooksida tv-profilen välkommen tillbaka med en bild på ett badrum fullt med kuddar och texten ”Nu har vi förberett ett särskilt badrum för dig Filip Hammar. Välkommen tillbaka! #kuddrum”

Till tidningen Aftonbladets Nöjesbilaga säger pressansvarig på hotellkedjan att de ofta tittar på Breaking News med stor behållning och att de önskar Filip en snabb återhämtning och att de hoppas att få hälsa honom välkommen snart igen.

”Nu har vi förberett ett särskilt badrum för dig Filip Hammar. Välkommen tillbaka! #kuddrum” skriver hotellkedjan på sin Facebooksida.

Inte heller det budskapet roade Köpingssonen:

– Då kan jag säga jävla idioter, jag tycker det är helt sjukt. Det rimliga är väl att säga att vi ser över det? Vad hade de sagt om det inte var jag? Hade de lagt upp samma kuddbilder om det var någon annan människa? Tänk dig en gammal pensionär eller någon som är ännu fragilare än vad jag är, som slår ihjäl sig. Gör man likadant då? Jag tycker det angränsar osmaklighet. Eller det gör det inte. Det är osmakligt, säger han till Nöjesbladet.se.

Filip Hammars reaktion på kuddbilden fick också en läsare att fatta pennan och författa en insändare med rubriken Platt fall för Filip Hammar.

Efter att hotellet blivit överösta med kritiska kommentarer för kuddbilden togs inlägget bort ett par timmar senare. Istället publicerade hotellet en mindre ironisk - och mer tydlig ursäkt: ”Filip, vi vill be dig uppriktigt om ursäkt. Vår högsta prioritet är våra gästers välmående och vi tar olyckor på största allvar. Som lojala tittare till ert program, Breaking News, uppfattar vi att er ambition är att förgylla vardagen för oss tittare och vi ville med vårt inlägg bidra till denna ambition. Det var en felbedömning och vi önskar dig en snabb bättring. Vi vill passa på att rekommendera alla våra gäster att använda de badrumsmattor som finns i badrummen för att undvika olyckor. Breaking News med Filip & Fredrik #breakingnewsff”

Filip, vi vill be dig uppriktigt om ursäkt. Vår högsta prioritet är våra gästers välmående och vi tar olyckor på största allvar, skriver hotellkedjan i ett nytt inlägg på Facebook.

Mer läsning

Annons