Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Magnusson död

Förre socialdemokratiske riksdagsledamoten Göran Magnusson, Köping, avled natten till lördagen i en ålder av 70 år.

Annons
Göran Magnusson, en av Västmanlands läns främsta socialdemokratiska politiker, har avlidit.

- Vi har sänt kondoleanser till hans närmaste, säger Joakim Johansson vid Socialdemokraterna i Västmanland och fortsätter:

- Dödsfallet kom oväntat, jag talade själv med honom för några veckor sedan, vi hade ett långt samtal. För oss socialdemokrater är det en stor förlust; han hade en lång karriär i såväl Köping som i riksdagen.

Länets socialdemokrater ska rådgöra närmare om hur Göran Magnussons minne ska hedras då man samlas efter helgen.

Göran Magnusson föddes 1939 i sörmländska Hälleforsnäs. Han var tidigt aktiv inom socialdemokratin och nykterhetsrörelsen IOGT-NTO. Efter tid som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Köping på 1970- och 1980-talet väntade rikspolitiken.

Han kom till Sveriges riksdag första gången som ersättare 1982 och 1984-1985. Som ordinarie riksdagsledamot åren 1985-2006 var han ledamot av de flesta tunga utskotten och delegationerna samt även ordförande eller vice ordförande i vissa.

Finansutskottet, justitieutskottet, EU-nämnden, riksdagens revisorer och näringsutskottet var bara några i mängden. Åren 1998-2006 var han exempelvis vice ordförande och gruppledare i konstitutionsutskottet.

På det lokala och regionala planet var han exempelvis ordförande i länets polisstyrelse. Han var även engagerad inom nykterhetsrörelsen.

Mer läsning

Annons