Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bara en tidsfråga innan något skulle hända"

En flera år gammal konflikt som flammade upp och höll på att kosta två personer livet. Så beskriver polisen mordförsöket i Kungsör i tisdags. Under fredagen inleds häktningsförhandlingarna mot den man som kunde gripas i onsdags.

Annons

Ja, knivdådet på Drottninggatan i Kungsör i tisdags kväll verkar alltså ha varit kulmen på ett mångårigt bråk.

De fyra inblandade, en pappa och hans 19-årige son från Kungsör, samt två män i 30-årsåldern, även de från KAK-området, har haft att göra med varandra länge och är alla välkända av polisen.

Om det vittnar Kenth Karlsson, polis i Kungsör, för Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

– Det var väl bara en tidsfråga innan det skulle hända något. De har tjafsat med varandra mer än en gång, men att det skulle gå så här långt kunde i alla fall inte jag föreställa mig, säger Kenth Karlsson.

Polisen var under onsdagen ytterst nära att gripa de båda misstänkta gärningsmännen vid Hammarbyrampen i Västerås. Nu blev bytet bara den ene mannen.

– Vi fick ett tips om var de kunde befinna sig och det visade sig stämma. Men den ene killen var mer motiverad att sticka än den andre, säger Terje Lund, presstalesman hos Västmanlandspolisen.

Under torsdagen hölls förhör med den person som greps och under fredagen planerar kammaråklagare Johan Fahlander att lämna in en häktningsframställan med rubriceringen mordförsök.

– Anhållandefristen går ut på fredagen vid lunch, så det mesta talar för att jag eller någon kollega kommer in med en häktningsframställan. Mer vill jag inte säga, eftersom utredningen fortfarande är i sin linda, säger Johan Fahlander. Offren, pappan och sonen, är kvar på lasarettet i Västerås och återhämtar sig mer och mer.

När de kan lämna sjukhuset är oklart, men när de gör det kan det bli aktuellt med skyddat boende, tills polisen fått tag på mannen som fortfarande är på fri fot.

– Det kan bli läge att skydda dem och vi har sätt att göra det på. När det gäller killen som sprang ifrån oss gäller samma sak som jag tidigare sagt: vi kommer att ta honom. Och för den som eventuellt skyddar honom är det viktigt att veta att även det faktiskt är ett brott, säger Terje Lund.

Mer läsning

Annons