Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråk om pengar bakom drama

Bråk om pengar efter en tom plånbok ledde till ett knivstick – och till att den knivstuckne var nära att mista livet.

Annons

Nu har en 39-årig man från Kungsör dömts till tre års fängelse för grov misshandel. Brottsrubriceringen visar att rätten inte dömde mannen för det betydligt allvarligare brottet försök till mord.

Händelsen inträffade den 3 augusti i Kungsör. 39-åringen hade tidigare upptäckt att det dels saknades pengar i hans plånbok, dels att hans konto var betydligt tommare än det borde vara.

Han misstänkte då att någon av två andra män, som han nyligen blivit bekant med och suttit och druckit öl med dagarna innan i en park, stulit pengarna från honom.

Han tog med sig en fiskekniv och gick för att prata med den ene. Denne förnekade kunskap om pengarna och tillsammans gick de till den tredje i dennes bostad ¿i Kungsör och blev insläppta.

Efter en stund drog 39- åringen kniv mot den boende ¿i lägenheten då denne gick till ett klädskåp för att klä sig. 39-åringen trodde enligt egen utsago att den andre skulle ta fram något vapen.

Den andre mannen stacks en gång i magen och 39-åringen lämnade lägenheten, men angav sig efter en stund. Kamraten som medföljt 39-åringen ringde 112 då denne snabbt uppfattade allvaret i situationen.

Tack vare snabb sjukhusvård kunde den knivstuckne räddas till livet.

Tingsrätten ansåg inte att 39-åringen handlat i något som helst nödvärn utan dömde honom för grov misshandel till tre års fängelse och 60 000 kronor i skadestånd till den knivhuggne.

Mer läsning

Annons