Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man svårt knivhuggen i Kungsör

En 37-årig man skadades svårt sedan han fått ta emot flera knivhugg mot överkroppen i Kungsör strax efter midnatt under natten mot onsdagen.

Annons

Mannen fördes i ambulans till sjukhuset i Eskilstuna. Hans skador uppges vara allvarliga, men inte livshotande. Den knivhuggne mannen har ännu inte kunnat höras om händelsen.

Brottet, som rubriceras som mordförsök, ska ha skett bakom bensinmacken OK-Q8 som ligger utmed E 20 vid södra infarten till Kungsör.

- Enligt vittnesuppgifter ska gärningsmannen vara en man i 20-årsåldern, säger Jimmy Lindvall vid polisens länskommunikationscentral i Västerås.

En stor polisstyrka sökte under natten efter gärningsmannen som försvann till fots. Bland annat deltog en helikopter och flera hundpatruller i sökandet.

- Nu har helikoptern avslutat sökandet, men övriga patruller jobbar för fullt för att försöka få tag på gärningsmannen, säger Jimmy Lindvall tidigt på onsdagsmorgonen.

Vid halv sjutiden på onsdagsmorgonen kunde polisen emellertid gripa en misstänkt gärningsman efter att flera personer hört av sig till polisen sedan de sett en man klättra på ett viltstängsel längs E 20 förbi Kungsör. Den misstänkte mannen, som greps strax väster om Kungsör, är född 1992.

Han anhölls under onsdagsförmiddagen misstänkt för mordförsök.

Orsaken till knivskärningen är ännu oklar men polisen misstänker att det är kringresande asfaltsläggare som är inblandade i fejden.

Mer läsning

Annons