Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvicksundsbron fastnade i en timme – orsakade totalstopp

Under fredagsmorgonen var Kvicksundsbron ur funktion i över en timme. Reparatörer lyckades lösa det – men vid nästa broöppning fastnade bron igen.

Annons

Vi sände live från platsen när trafiken hade släppts på igen:

Kvicksundsbron fastnade i öppet läge efter en broöppning, vilket orsakade totalstopp på väg 56 från 8.30-tiden till klockan 10. Det påverkade biltrafiken, däremot inte tågen. Långa köer uppstod och många gav upp och vände.

[+] Se även: Pendlaren Rogers kritik efter brohaveriet vid Kvicksund: "Skulle det hände en olycka här – då blir det körigt"

Vid 10-tiden var felet åtgärdat och trafiken släpptes på igen. Det dröjde dock inte länge innan det var dags för en ny broöppning. Anna-Karin Danielsson bor i närheten med utsikt över bron och såg hur den på nytt fastnade i öppet läge:

– De öppnade för en båt till vid 10.20 och sedan stängdes den inte igen, men tågen kunde passera, säger hon.

Trafikverket hade ingen information om ytterligare funktionsfel, men brovakten Krister Dahlman bekräftar att Kvicksundsbron krånglade vid två av broöppningarna på morgonen.

– Efter att reparatörerna var här fick vi fart på det. Sedan öppnade vi bron igen för en till båt som låg och väntade. Då uppstod samma fel igen, säger han.

Reparatörerna såg över felet på nytt och sedan dess har fler broöppningar skett under fredagen utan några störningar.

Gunnar Axelsson, som är projektledare för Kvicksundsbron, säger till P4 Västmanland att det var en mänsklig faktor som utlöste ett nödstopp, vilket orsakade den första störningen. När maskineriet startades upp uppstod ett följdfel som medförde att bron fastnade även vid nästa broöppning.

Läsarbild/Roger Engström
Efter ungefär en timme började trafiken att rulla på Kvicksundsbron igen.Foto: Läsarbild/ Monica Ericsson

Mer läsning