Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets mest givmilda pantare finns i Arboga

Annons

Den som pantar burkar eller flaskor i en Coop-butik kan genom ett tryck på Biståndsknappen skänka sina pantpengar till Vi-skogen.

Arbogaborna skänkte i snitt 2,40 per pantad hundralapp till bistånd förra året.

Totalt skänkte invånarna i Västmanland 125 081 pantkronor under 2017. Det motsvarar 6 249 nya träd i östra Afrika.

Länets mest givmilda pantare bor i Arboga. Där skänktes i snitt 2,40 kronor av varje pantad hundralapp via Biståndsknappen förra året. Störst summa pengar, 69 646 kronor, skänktes inte oväntat i länets största stad Västerås. Det motsvarar 1,59 kronor per hundralapp.

– Vi vill rikta ett stort varmt tack till alla som trycker på Biståndsknappen i Västmanland. Träden som planteras ger en bättre miljö, pengar till barnens skolgång och skyddar människor mot klimatförändringarnas effekter i en utsatt del av världen, säger Henrik Brundin, vice vd för Vi-skogen i ett pressmeddelande.

I rankningen över hela landet kommer Stockholm, Uppsala och Gotlands län i topp. Västmanland landar först på plats 16. Totalt skänktes pant till ett värde av sex miljoner kronor hos Coop under 2017. Det motsvarar 300 000 nya träd i östra Afrika där Vi-skogen arbetar.

Fakta om Vi-Skogarna

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som genom trädplantering och stöd till bönder arbetar med att bekämpa fattigdom och förbättra miljön. Grunden för Vi-skogens arbete är agroforestry – att plantera träd och grödor tillsammans vilket ger ökad tillgång till mat, större inkomster och skydd mot klimatförändringarna.

Rankning Biståndsknappen 2017 – Västmanlands län

Mer läsning

Annons