Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars ko-bild blev vinst för tionde gången

Att ha en dyr utrustning är ingen garanti för att bilderna blir bättre. Lars Karlsson har fotograferat fina bilder på djur och natur i tio år utan värstingkamera.

Annons

Kosläpp i Orsa. Kossorna slog sina kloka huvuden ihop och njöt av friheten.

Den dramatiska bilden på kossorna som står nos mot nos är tagen vid mejeriet i Hansjö, Orsa. Djuren har precis skuttat ut på kosläppet när Lars är där med sin kamera.

– Det ser dramatiskt ut men egentligen är det en lek och kossorna gnuggar bara huvudena mot varandra, säger Lars.

Lars skickar ofta in bilder till VLT och har vunnit trisslotter nio gånger tidigare. På tjugosju lotter har han bara vunnit trettio kronor, men hoppas nu på en ny chans.

–Om jag vinner nu kanske jag köpa en annan kamera, skrattar Lars.

Lars har släkten runt Mora, Orsa och Älvdalen. Själv är han från Sollerön, men bor i Västerås. Han fotograferar mycket på lov och ledigheter, när det finns tid för det och det var vid ett sådant tillfälle han tog bilden på kossorna i Hansjö.

Han tycker att det är väldigt kul och rofyllt att fotografera och att hitta de annorlunda motiven, helst naturmotiv. Asköviken och vintermatningsplatsen i Önstaskogen för fåglar besöker han gärna.

– Det är rofyllt när man en vinterdag kan man se tio olika fågelarter, men det viktigaste är inte fotograferandet utan upplevelsen. Det är bara en bonus om det bli bra bilder, skrattar Lars.

Lars Karlsson

Här kan du se de andra bidragen:

Vill du vara med och tävla i Veckans bild? Här kan du skicka in ditt bidrag.

Mer läsning

Annons