Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhållen på nytt misstänkt för mord i Hallstahammar

Artikel 10 av 23
Yxmord i Hallstahammar
Visa alla artiklar

Den man i 30-årsåldern som tidigare misstänkts för mord på en 29-åring i Hallstahammar i november har anhållits på nytt av kammaråklagare Carl-Johan Norström. Han är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Annons

Mannen greps på onsdagsförmiddagen i en ort utanför Hallstahammar. Enligt Carl-Johan Norström gick gripandet lugnt till. Mannen sitter nu anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mord. Sannolika skäl är den högre misstankegraden.

– Misstankarna mot honom har stärkts, både genom teknisk bevisning och vittnesförhör. Vi ska nu hålla nya förhör med den misstänkte med hans försvarare närvarande, säger Carl-Johan Norström.

Vad som har framkommit i förhören och genom den tekniska bevisningen, vill Carl-Johan Norström inte gå in på.

Det var i slutet av november som en 29-årig man hittades död i sin lägenhet i Hallstahammar. Enligt åklagaren har man nu kunnat begränsa brottstiden till dygnet 24-25 november. Rättsläkarens bedömning har tidigare gjort gällande att mannen utsatts för kraftigt yttre våld.

Det var i slutet av november som en 29-årig man hittades död i sin lägenhet i Hallstahammar.

Den nu anhållne 30-åringen är sedan tidigare misstänkt i ärendet. Redan tidigt i utredningen kunde han gripas i Kristianstad efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. Efter förhör med honom, valde Carl-Johan Norström att försätta mannen på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstod dock – misstankar som nu har stärkts och lett till att mannen anhållits på nytt.

– Han har varit på fri fot, och vi har hört personer runt honom som har lämnat uppgifter. Det, tillsammans med den tekniska bevisningen har gjort att misstankarna mot honom stärkts, säger Carl-Johan Norström.

Förundersökningen är nu inne i ett intensivt skede – senast på lördag förmiddag måste Carl-Johan Norström besluta om han ska begära 30-åringen häktad.

– Han är bara delgiven misstanke, så vi ska hålla nya förhör med honom. Det återstår flera förhör med honom och förhör med andra personer, säger Carl-Johan Norström.

Advokat Martin Beskow är 30-åringens försvarare. När VLT når honom på onsdagseftermiddagen ska han strax vara med på förhör med den misstänkte.

– Vi vet ännu inte vad som föranlett det nya anhållandet, men han förnekar det här brottet, han har inte gjort det här, säger Martin Beskow.

Läs mer: Misstänkt mord på man i 30-årsåldern – en anhållen

[+] Läs också: Grannar chockade över misstänkta mordet: "Usch, det känns verkligen inte bra"

Alla artiklar i
Yxmord i Hallstahammar
Annons