Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åldring  tog strypgrepp på vakt

Den 70-årige norbergaren attackerade en kvinnlig ordningsvakt på en campingplats. Det blir 75 timmars samhällstjänst för våld mot tjänsteman för 70-åringen.

Annons

Den tidigare ostraffade mannen firade midsommar på en campingplats i Norberg, berättar Fagersta-Posten. Under kvällen drack han stora mängder alkohol. När han försökte inleda en konversation med den kvinnliga ordningsvakten sa hon att hon inte hade tid, att hon var upptagen med andra stökiga gäster.

Mannen ville inte acceptera detta och närmade sig vakten vid flera tillfällen under kvällen. Till en början handlade det om verbala attacker då mannen skrek okvädesord åt kvinnan. När hon bad honom att lämna platsen fortsatte han med sitt skrikande.

Kvinnan kontaktade polisen som inte kunde komma till platsen på en gång. Mannen gav inte med sig och kvinnan ringde polisen ytterligare en gång. Den här gången meddelade hon att de var tvungna att rycka ut till platsen, enligt Fagersta-Posten.

En bekant till mannen tog då tag i kvinnans handled och 70-åringen tog strypgrep på henne och sparkade till henne. Vakten och en annan person lyckades övermanna mannen och de handfängslade honom tills polis var på plats och kunde gripa 70-åringen.

Enligt Fagersta-Posten minns mannen att han druckit mycket, men inte varför han bråkat med vakten. Att han skulle tagit stryptag på vakten finner han svårt att tro. Två vittnen bekräftar dock mannens sparkar mot vakten och dessutom stryptagen.

Tingsrätten, berättar Fagersta-Posten, har även sett foton på kvinnans skador. De anser att det är styrkt att mannen använt våld.

Mannen är nu dömd till 75 timmars samhällstjänst och att betala 5000 kronor i skadestånd till vakten.

Mer läsning

Annons