Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så påverkas trafiken i länet under Försvarsmaktens övning

Försvarsmakten genomför en nationell övning, Aurora 17, under veckorna 37-39. Det påverkar bland annat trafiken på flera håll i Västmanland.

Annons

Aurora 17 är den första militärövningen i sitt slag på mer än 20 år. Den kommer att genomföras på marken, i luften och till sjöss. Övningen är rikstäckande men berör framför allt Mälardalen, Stockholm, Gotland och Göteborg.

I Västerås- och Salaområdet finns förband som hanterar logistik. De är grupperade runt östra Västerås (Hässlö-Irsta), norra Västerås, Sala (gruvområden) och Saladamm. Från dessa platser ska militärfordon transporteras och köras österut till övningsområden i Uppsala, Stockholms län och Södermanlands län. Det sker mellan den 18 september och 22 september på E18, gamla E18 och riksväg 70. Även det mindre vägnätet kan användas.

Helgen den 23-25 september sker en omgruppering av militära förband från ett övningsområde i Enköping till ett område söder om Mälaren. Det bidrar till en belastning på trafiken på riksväg 55 mellan Enköping och Strängnäs, samt på riksväg 56 mellan Västerås och Eskilstuna.

I slutet av övningen, under perioden 28-29 september, kan trafiken störas ytterligare när militärfordon återvänder via E18 och på väg 56.

Räkna också med att få se en del militärflygplan- och helikoptrar i luften under övningsperioden.

I övningen deltar samtliga stridskrafter i Sverige, flera myndigheter och dessutom militära förband från andra länder.

Här kan du läsa information om Aurora på Försvarsmaktens hemsida.

Mer läsning

Annons