Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slump att skjutning skedde just i Berga

Den häktade trion skulle möta offret och en annan man redan tidigare under mordförsökskvällen. Men planerna fick ändras.

Annons

Minst fyra-fem skott avlossades när en Norbergsbo i 45-årsåldern utsattes för mordförsök i Berga. Polisen tror sig nu veta vem av de häktade som höll i vapnet.

Nästan en vecka efter att en Norbergsbo sköts i Ringvalla har polisen kommit en bit på väg i utredningen om vad som låg bakom mordförsöket.

– Vi tror att det handlar om en tidigare bilaffär och eventuellt en obetald skuld som parterna blivit osams om. Men om det bara är bilaffären eller något mer fortsätter vi att utreda, säger polisinspektör Roger Eriksson vid länskriminalen i Sala.

Minst fyra-fem skott avlossades på länsväg 256 vid infarten till Berga. Polisen, som är förtegen om detaljerna, har i dag en ganska klar bild av vem som avlossade skotten, då bevis säkrats.

Att gärningsmännen och deras offer hamnade just i Ringvalla var dock en ren slump.

– De häktade, två män från Stockholm och en kvinna från Avesta, hade stämt träff med offret och en annan person på en helt annan plats i Sala tidigare på torsdagskvällen. Men när den femte personen, som körde från annan ort, blev försenad beslöt de andra fyra att åka och möta upp honom. De stötte på varandra i Ringvalla, säger Roger Eriksson.

Den femte personen, en man, blev senare vittne till hur Norbergsbon blev skjuten i magen och benet. Enligt polisuppgifter direkt efter mordförsöket skall vittnet själv ha ringt polisen sedan han blivit jagad av de nu häktade.

Det finns spekulationer om att det var en uppgörelse med ett mc-gäng inblandat. Finns sådana misstankar?

– Av det som framkommit finns det ingenting som tyder på att ett mc-gäng skulle ha med saken att göra, säger Roger Eriksson.

SALA ALLEHANDA

Mer läsning

Annons