Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvåmetersrånare slog aldrig till

Rånet i Sala stadspark i förra veckan, där en tonårspojke skulle ha blivit bestulen av en två meter lång rånare, är nu löst.Faktum är att rånet aldrig existerat. Men det var först efter att polisen tagit hjälp av tidningen för att få uppgifter från allmänheten som sanningen uppdagades.

Annons

Det var i torsdags kväll i förra veckan som polisen fick in en anmälan om att en tonårspojke blivit utsatt för ett rån när han vid 21.30-tiden cyklade från Åkraområdet och genom stadsparken. Vid grusplanen, där majbrasan brukar finnas, skulle dock tonåringen ha stannat upp eftersom han tyckte att någon ropade. I samband med att han stannade cykeln dök en man som var cirka två meter lång upp och som rånade honom på ryggsäck och telefon. Även jackan skulle tonåringen ha fått lämna ifrån sig innan rånaren gav sig av.

Dagen efter rånet gick Salapolisen ut i lokaltidningen och bad allmänheten om hjälp för att lösa rånet. Samma morgon fick polisen också in tips, varav ett var riktigt intressant.

Redan från början hade polisen misstankar om att det inte varit något rån i stadsparken. Tipset bekräftade detta, säger polisinspektör Mikael Lundqvist.

Så inget har alltså hänt? Varför gjordes då en polisanmälan?

- Det har i alla fall inte skett något rån i stadsparken och det springer inte någon tvåmetersrånare lös som folk behöver vara rädda för. Däremot tror vi att något hänt tonåringen på en annan plats än i stadsparken. Men vad som hänt är inte riktigt klart, säger Mikael Lundqvist.

Mer läsning

Annons