Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tog hem den åtråvärda titeln – blev allra första ZuperSuringen

Det blev en rafflande finalomgång när kampen om att bli den första ZuperSuringen skulle avgöras. Två tävlande hade exakt lika många poäng efter grundomgången och fick köra en extra vända genom hinderbanan. Tidigare hockeyspelaren Johan Hult stod till slut som segrare.

Annons
Johan Hult, tidigare hockeyspelare i Sura och HV71, gick segrande ur finalstriden om att bli ZuperSuringen.Foto: Urban Dimberg

ZuperSuringen var ett helt nytt inslag på Suradagarna där tidigare toppidrottare möttes i bästa Mesta Mästarna-stil på fredagskvällen. Åtta, fyra tjejer och fyra killar, gjorde upp om titeln genom att tävla i fyra olika grenar. Det visade sig bli en strid på kniven till slut.

Grenarna man tävlade i var casting (längd/precisionskast med fiskespö på land), bmx-cykling, labyrintorientering och hinderbana.

Efter målgång visade det sig att både Johan Hult och Mattias ”Sura” Larsson (bandy) landade på högsta 17 poäng – och med exakt samma tid ner på hundradelen i hinderbanan. För att sära de två tävlande åt fick det bli en extra finalrunda i hinderbanan. Där avgjorde Johan Hult med en prickfri insats. Mattias Larsson kom på en hedersvärd andraplats och Thomas ”Tom” Andersson (innebandy) blev trea.

Tävlingen genomförde i en blandning av lek och allvar där motståndarna till och med hade egna hejaklackar på plats i den stora publiken.

– Det blev en succé. Vi har redan nu bestämt att vi kör igen nästa år också, säger arrangerande Urban Dimberg nöjt.

BMX-banan var konstruerad av Ramnäs Cykelklubb och Surahammars skid- och orienteringsklubb (SSOK) hade ordnat med labyrintorienteringen.

Susanne Jansson, tidigare Bergström, och Patrik Ekholm tar sig genom labyrintorienteringen.Foto: Urban Dimberg
Mattias Larsson är snabbt uppe på fötterna efter att han kommit ut ur rutschkanan.Foto: Urban Dimberg
Vinnaren Johan Hult med ZuperSuring-statyetten.Foto: Urban Dimberg
Hela gänget med tävlande: Thomas ”Tom” Andersson, Veronika Lindahl (simhopp), Anna Rydberg (ishockey), Patrik Ekholm (ishockey), Caroline Bagge (innebandy), Mattias ”Sura”Larsson och Susanne Jansson (fotboll). På knä framför syns vinnaren Johan Hult.Foto: Urban Dimberg

Mer läsning

Annons