Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är den äntligen på väg – årets lokala almanacka landar snart i din brevlåda

Den 26:e upplagan av den lokala almanackan har lämnat tryckeriet och bör vara på väg till en brevlåda nära dig. Kommunen lovar att alla ska vara utdelade senast onsdag i vecka 3.

Annons

Kommunkalendern 2018, som den kallas i år, innehåller en del förändringar och nyheter.

– Det ska bli spännande att se hur det tas emot, säger kommunens kommunikatör Cristian Hidalgo.

Så här ser den ut – årets lokala almanacka. Under vecka två och tre delas den ut till alla hushåll och företagare i Surahammar.

Eftersom vissa förändringar har skett i den kommunala organisationen så kommer det även att märkas i årets almanacka. I och med att Vafab AB tagit över sophämtningen, till exempel, så går den informationen framför allt ut från företagets hemsida vafabmiljo.se. Men allt om det går naturligtvis att läsa i almanackan.

Viktiga datum, som lovdagar i skolan och när stora lokala evenemang äger rum, finns som vanligt utsatta i kalendern. I övrigt satsar man på mer information om olika verksamheter förutom de sedvanligt vackra bilderna som alla har någon koppling till kommunen. Precis som vanligt.

Förra året var ett lite speciellt år för "Suraalmanackan". Då gavs den ut för 25:e gången i ordningen. Upphovsmännen Björn W Clasénius och Per Andersson berättade då att det är cirka 6 500 almanackor som trycks upp och att en undersökning som gjorts visade att 92 procent av mottagarna hängde upp och använde almanackan hela året.

Läs mer om det här: Nästa vecka delas den ut – tjuvkika på 2017 års almanacka här [+]

Utdelningen av årets kommunkalender påbörjas under vecka två och ska vara klar onsdagen den 17 januari. Om man av någon anledning inte fått sin almanacka till dess finns det exemplar på kommunhuset att hämta.

Mer läsning

Annons