Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tarmcancerpris till Västeråsläkare

Kennets Smedh, överläkare på Västmanlands sjukhus får årets Tarmcancerpris.

Annons

Priset delas ut av patientföreningen ILCO, Tarm- uro- och stomiförbundet, och delas ut årligen.

Kennets Smedh har byggt upp tarmcancervåden i Västerås och gjort den till bland de främsta i landet. Han har prisats för sina insatser flera gånger tidigare och bland annat nominerats till priset Årets västmanlänning.

- Jag är förstås väldigt glad och hedrad över att bli tilldelad detta fina pris! Det är ju ett tecken på att all energi jag lagt ner i sjukvården på klinik och forskning uppskattas, särskilt som det är en patientförening som står för priset. Det är ändå patienternas bästa vi haft för ögonen, säger Kenneth Smedh i ett pressmeddelande.

Så här lyder motiveringen:

Kenneth Smedh har under många år kämpat för bästa möjliga vård för personer med kolorektalcancer. Han har hjärtat hos patienterna och tvekar inte att säga sin mening om vårdens tillstånd och förbättringsmöjligheter. Detta både på lokal, regional och nationell nivå.

Kenneth Smedh har en stor del i det metodiska arbete som byggt upp en av landets förnämsta tarmcancervårdenheter i Västerås. Sedan flera år har den kolorektala enheten utvecklat förmågan och behandlingsmetoder till förmån för patienterna att överleva sin tarmcancer.”

Kenneth Smedh.

Mer läsning

Annons