Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio åtalas för inbrottsräd i Hallstahammar och Kvicksund

Tre män misstänks ha varit delaktiga i 30 inbrott och tre inbrottsförsök runtom i Mellansverige. Bland annat åtalas de för att ha stulit smycken, alkohol och elektronik i bostäder i Hallstahammar och Kvicksund.

Annons
Den 23 januari anhölls två män och den 26 mars ytterligare en man, samtliga misstänkta för en rad inbrott. Arkivbild.

Kring jul och början av januari skedde flertalet inbrott i länet. Tre av dessa har kopplats till en trio av män som nu åtalas för mängder av inbrott. Det rör sig dels om ett inbrott i Hallstahammar den 26 december 2017, då smyckens stal.

Någon vecka senare, i början av januari i år, inträffade ett inbrott i Kvicksund då smycken och elektronik försvann. Ytterligare ett par dagar senare skedde ett nytt inbrott i Hallstahammar. Även i detta fall försvann smycken.

Sammanlagt rör det sig om 30 inbrott och tre inbrottsförsök runtom i Sverige, där en 27-årig man misstänks för samtliga utom två. I vissa fall har han samarbetat med en 35-åring och i vissa fall med en 28-åring, som också åtalas. Männen misstänks ha stulit smycken, elektronik och alkohol. Brotten har skett i Västmanland, Stockholms län, Uppsala län, Örebro län, Östergötland och Dalarna.

De tre männen är samtliga medborgare i Albanien. Åklagare yrkar att de ska utvisas och förbjudas att återvända till Sverige. Uppsala tingsrätt har tagit emot stämningsansökan och ska nu avgöra huruvida männen kan dömas enligt åtalspunkterna.

Mer läsning

Annons