Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning! Snöfallet övergår i regn med risk för svår ishalka – se läget på vägarna

Under hela natten och morgonen på onsdagen har snön vräkt ned över Västmanland. Det ymniga snöfallet kommer att fortsätta under dagen för att i eftermiddag/kväll övergå i snöblandat regn och regn enligt väderföretaget Foreca. Temperaturen väntas också sjunka med stor risk för omfattande ishalka.

Annons

TV: Moddigt, geggigt och blött – här är läget på vägarna onsdag lunch:

Metereologerna på Foreca har gjort en prognos om att mellan 10 och 15 centimeter snö väntas falla i länet under onsdagsförmiddagen/lunchtid innan snöfallet övergår till regn under eftermiddagen på grund av stigande temperaturer.

– Temperaturen kommer att bli uppemot 3–4 plusgrader och snöfallet övergår till blötsnö och regn, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

När ovädret drar bort under senare delen av dagen kommer molntäcket att spricka upp och temperaturen sjunker fram mot kvällen, enligt Foreca. Regn och smält snö i kombination med kyla innebär att risken för extrem ishalka under onsdagskvällen och natten mot torsdagen är överhängande.

– Det finns stor risk att det bildas isskorpa på våra vägar så är man ute och kör bil bör man ta det extremt försiktigt. Svarthalkan kan vara svårare att upptäcka än snöhalka, säger Christoffer Hallgren.

Vädret under resten av veckan kommer att stabiliseras och bli vackert fram till söndag. Torsdag väntas vädret bli klart och soligt, med relativt låga temperaturer, från -2 till +1.

Fredag mestadels soligt med lättare moln och enstaka snöbyar, något kallare än torsdagen.

På lördag blir det mestadels soligt hela dagen med lägre temperaturer, som högst -2 grader.

På söndag kommer snöfallet åter till Västmanland, enligt Forecas rapport.

Mer läsning