Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14-åringar stal bil i Arboga  - stoppades i Västerås 

Tre ynglingar gjorde sig skyldiga till flera brott under fredagen. Det hela började i Arboga och de stoppades till slut i Västerås.

Annons

Det började med att polisen larmades ut på en trafikolycka i rondellen vid Statoil i Arboga. Det visade sig att en lastbilsregistrerad skåpbil kört in i en taxibil och sedan smitit. Som tur var skadades ingen i taxibilen utan det blev endast plåtskador.

Strax efter trafikolyckan fick polisen samtal från ett vittne som rapporterade att den smitande skåpbilen kördes på E18 i riktning mot Köping. Enligt vittnet var föraren och de två passagerarna unga personer.

Polispatruller skickades ut både till olycksplatsen och för att jaga efter den smitande skåpbilen som också var stulen. Föraren svängde av in i Hallstahammar och körde sedan vidare mot Surahammar. Där tankande trion på OK/Q8 och lämnade utan att betala.

Föraren svängde på riksväg 66 och körde in mot Västerås. I höjd med Norrleden fastnade den stulna bilen i en bilkö och flera polispatruller var på plats för att stoppa bilen.

Hela trion samt den stulna skåpbilen togs med till polisstationen. Trion bestod av två killar, 14 och 13 år gamla samt en 14 årig flicka.

Den 14-åriga pojken är nu misstänkt för olovlig körning, smitning från trafikolycka, bensinsmitning och grov vårdslöshet i trafik.

Ynglingarnas föräldrar kontaktades och de släpptes av polisen efter förhör.

Mer läsning

Annons