Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring höggs med tapetkniv på gymnasieskola

En 20-åring döms för en misshandel på en 18-åring efter att han kastat en stol på honom, tagit strypgrepp och huggit honom i handen med en kniv. Det hände på en gymnasieskola i Västerås.

Annons

Händelsen inträffade i september 2016. Den drabbade eleven har i polisförhör berättat att han blev uppsökt av 20-åringen som började slå honom. 20-åringen bad 18-åringen att köpa cigaretter. När 18-åringen nekade blev han slagen på nytt.

20-åringen tog därefter stryptag på skolkamraten och bad honom på nytt att köpa cigaretter. När 18-åringen fortsatte att neka slängde 20-åringen en stol på honom. Sedan tog han upp en vass tapetkniv som han höll mot elevens hals. Därefter ska 20-åringen ha huggit den andre i handen.

18-åringen behövde sys med 14 stygn och fick nedsatt känsel i tre fingrar. 20-åringen har nekat till misshandeln och sagt att de bråkade på skoj, men händelseförloppet har bekräftats av ett vittne.

20-åringen åtalades för grov misshandel men döms nu för misshandel av normalgraden. Västmanlands tingsrätt anser inte att misshandeln var grov trots att en kniv användes, eftersom skadorna inte blev livshotande. 20-åringen döms till samhällstjänst på 140 timmar.

Normalt ger den typen av brottslighet som han har gjort sig skyldig till fängelsestraff. Men eftersom han är ung och tidigare ostraffad får han ett mildare straff. Han ska också betala 17 400 kronor i skadestånd till 18-åringen.

Mer läsning

Annons