Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring misstänks för ett av datorrånen i Västerås

Under våren skedde ett större antal rån och stölder av skoldatorer. I dag, torsdag, åtalades en 19-årig man som misstänks ha varit inblandad vid ett av dessa rån.

Annons

Den 6 april utsattes tre skolungdomar för rån, grov stöld respektive försök till grov stöld. De befann sig på Sångargatan i Västerås när tre gärningsmän dök upp och krävde att de skulle lämna ifrån sig sina väskor.

I slutet på juni anhölls och häktades en 19-årig man som misstänks ha varit en av gärningsmännen. Det framgår i ett åtal som kom i dag, torsdag.

Mannen misstänks för att ha rånat en av ungdomarna på hans ryggsäck. Enligt åtalet ska han ha ställt sig framför pojken, ryckt i ryggsäcken och uttalat hot. Tillsammans med de andra två gärningsmännen stal han även en skolväska från en av de andra pojkarna. Den tredje pojken hann inte lämna ifrån sig sin väska innan gärningsmännen plötsligt avbröt försöket och sprang från platsen.

Läs också: Rånvågen mot skolbarn fortsätter – flera drabbade bara senaste dygnet

19-åringen misstänks även för olaga hot. Enligt anklagelserna har han sagt att han skulle skada de tre ungdomarna om de inte lämnade ifrån sig sina väskor.

Han åtalas också för en stöld av en vinkelslip på Bauhaus den 10 maj och en stöld av en skoldator på Vasagatan 44 den 29 maj. Därutöver misstänks han för två fall av ringa narkotikabrott och för övergrepp i rättssak – för att ha hotat en person som har gett uppgifter om honom till polisen.

Den unge mannen nekar till att ha varit inblandad i rånet, men erkänner stölden på Bauhaus, datorstölden på Vasagatan och ringa narkotikabrott.

Läs också: Datorrånen fortsätter – ytterligare tre elever drabbade under fredagen

Mer läsning

Annons