Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

28-åring från Västerås med i ny mattävling i TV3

Sofia Tiger från Västerås är en av tio deltagare som ska tävla i det nya programmet "Kockakademin" på TV3.

Annons
Foto: Eva Edsjö/TV3Sofia Tiger är en av deltagarna i den nya dokusåpan Kockakademin.

Den 28-åriga västeråsaren Sofia Tiger är en av tio deltagare som har valts ut att tävla i programmet, under ledning av kocken Johan Jureskog. Priset är en anställning som kock på hans restaurang i Stockholm.

– Det är kockbrist i Sverige och därför letar jag efter härliga, öppna människor som brinner för gastronomi. Människor som vill viga sina liv åt världens roligaste yrke. Det känns jäkligt roligt att få göra ett program där man kanske kan inspirera till att välja kockyrket, säger Johan Jureskog, i ett pressmeddelande.

Enligt TV3 bjuder programmet på nya teman och gästinhopp av olika stjärnkockar varje vecka. Samtidigt får tittarna följa deltagarna utanför tävlingstid, medan de tillsammans bor i en lyxvilla utanför Stockholm.

Sofia Tiger beskrivs som en av de mest rutinerade i gänget eftersom hon har arbetat som kock på flera restauranger i Västerås. Bland de andra deltagarna återfinns också en pistmaskinist från Åre, en student från Göteborg och en eventkoordinator från Vallentuna. Alla har de matlagningsdrömmar som de vill förverkliga.

Programmet har premiär den 1 februari och kommer förutom att det sänds i TV3 också gå att streama via Viafree.

Mer läsning

Annons