Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

300 elever och personal utlåsta från skolan – åskovädret slog ut låsen

Inte ens rektors huvudnyckel ville fungera för att öppna någon av Ekbergaskolans dörrar. På måndagsmorgonen fick 300 elever och 40 personal stå utanför skolan och vänta.

Annons

Rektor Anna-Karin Sehlin sa så här vid 8.30-tiden på måndagsmorgonen:

- Det stämmer bra. Jag står just nu utanför en skola där alla står utomhus, vi kommer inte in någonstans. Som tur är har vi en fritidsverksamhet som ligger separat. Där har vi kunnat öppna. Där har vi tillgång till toa och även ätit frukost där.

Anna-Karin Sehlin vet att ytterligare två kommunala skolor har problem, men vet inte om fler har problem. Eleverna på Hamreskolan och Irstaskolan har kunnat ta sig in på sina skolor.

– Nu börjar vi fundera på hur vi ska lösa lunchen. Vi tänker ut plan B, kökspersonalen kommer ju heller inte in och behöver viss tid för att förbereda maten, säger Anna-Karin Sehlin.

– Vi är vid gott mod. Solen skiner. Skolgården är full av leksaker - och full med personal.

Det krävdes aldrig någon plan B. Strax efter klockan nio kunde vaktmästeripersonal öppna en dörr. Därefter kunde resten av dörrarna i skolan öppnas innifrån. Under dagen hoppas rektor att problemen med larmsystem och dörrar ska vara lösta "på riktigt".

Ekbergaskolan ligger i närheten av skogsområdet Mälarparken och Björnöns friluftsområde.

Foto: PrivatRektor Anna-Karin Sehlin, Ekbergaskolan.

Mer läsning

Annons