Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

42-årig misstänkt mördare anses vara psykiskt sjuk

Den 42-årige man som misstänks för mordet på en 44-årig man lider sannolikt av psykisk sjukdom. Det visar den så kallade paragraf 7-undersökningen som gjorts.

Annons

Enligt Rättsmedicinalverkets utlåtande bedöms 42-åringen lida av en allvarlig psykisk störning – både vid den påstådda gärningen och vid undersökningstillfället.

42-åringen har börjat prata i polisförhören och han har erkänt att han träffade den 44-årige mannen kvällen den 21 september då de båda festade på en pizzeria i Skultuna. Han har också berättat att de blev osams.

– Men exakt vad de började bråka om är oklart. Det finns fortfarande frågetecken i det här fallet, säger Per Zetterlund vid polisens rotel för grova brott.

44-åringen dog av kraftigt våld, det vill säga han blev ihjälslagen. Några tillhyggen tros inte ha använts, enligt polisen.

Även om polisen är i slutfasen av utredningen dröjer åtalet ytterligare några veckor. Enligt kammaråklagare Johan Fahlander som leder utredningen saknas fortfarande svar på delar av den tekniska undersökningen.

Har 42-åringen ändrat inställning och erkänt?

– Det vill jag inte kommentera, säger Fahlander.

Polisen kom 42-åringen på spåren bland annat på grund av att den misstänktes och den mördades mobiltelefoner var uppkopplade mot samma mast, vid samma tidpunkt.

Det var söndagen den 23 september som 44-åringen hittades mördad och dumpad vid området kring gamla ångkraftverket. Två dagar senare greps 42-åringen.

44-åringen mördades troligen i ett torp längs riksväg 66, cirka en och halv mil från Västerås.

Mer läsning

Annons