Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

44-åring våldtog flicka

Den 44-årige mannen sökte kontakt med flera unga flickor i Västerås och våldtog en av dem. För det ska han sitta inlåst.

Annons

Högsta domstolen har inte funnit något skäl att ändra Svea hovrätts dom på tre och ett halvt års fängelse som 44-åringen, som är bosatt i Västra Götalands län, dömts till.

Det var i sin tur en skärpning av Västmanlands tingsrätts dom från den 7 december 2009.

Västmanlands tingsrätt ansåg att mannen kunde överbevisats om att ha utnyttjat unga flickor, som han träffat via sajten ”Bilddagboken” på nätet eller kompisar till dessa, sexuellt genom att de förmåtts att skicka avklädda bilder till honom, ofta mot betalning.

En av flickorna – som var 13 år vid tillfället – hade 44-åringen samlag med på ett hotell i Västerås, samt även senare vid flera tillfällen. Tingsrätten ansåg inte att det kunde bedömas som våldtäkt av barn och dömde 44-åringen till två och ett halvt års fängelse.

Hovrätten inskärpte däremot att det enligt lag är fråga om en våldtäkt när en vuxen man har samlag med en person som uppenbarligen under 15 år, oavsett samtycke och andra omständigheter. Hovrätten anser det klarlagt att flickan uttryckligen sagt att hon var 13 år vid tillfällena de träffades.

Därför ska 44-åringen, som tidigare är ostraffad och fram till avslöjandet levde ett familjeliv med hustru och barn, nu sitta inlåst tre och ett halvt år.

Förutom fängelsestraffet ska han betala skadestånd till de tre flickor som han antingen våldtagit eller utnyttjat.

Mer läsning

Annons