Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

76-årig kvinna försvunnen

Ett 30-tal poliser, helikopter och frivilliga privatpersoner letade under onsdagen efter en äldre kvinna. Kvinnan är dement och lämnade sitt hem natten mot onsdag. På sig hade on en vinröd kofta och tofflor.

Annons
Planering. Poliserna samlades i närheten av Vedbobacken för att samordna sökandet.

Den 76-åriga kvinnans make märkte vid 02.30 på onsdagen att hon hade lämnat hemmet, och larmade då polisen. Under natten och dagen letade polisen med alla tillgängliga resurser.

– Vi letar på bred front, men utgår i från att hon är vid liv, säger Mats Kjellmodin, polisens insatschef,Sökandet utgick från Vallby, där parets villa ligger, men fick utökas under dagen.

– Räddningstjänsten har sökt i Svartån, vi har gått ut tidigt till taxi- och busstrafik. Nu kommer vi utöka sökandet i Västerås, säger Kjellmodin på onsdagens eftermiddag.Redan på förmiddagen kontaktade frivilliga polisen för att hjälpa till i sökarbetet och under onsdagen koncentrerade sig två grupper på Vallby centrum och området där ikring,

Under dagen söktes kvinnan med helikopter, och efter ett skiftbyte återvände de.– Helikoptern är från Arlanda, men det här har hög prioritet, säger Kjellmodin.Polisen jobbar utifrån en metod om hur dementa personer försvinner.

– De rör sig i regel till fots. Ju längre tid som går, desto sämre blir såklart förhoppningarna, men vi utgår fortfarande från att hon är vid liv, säger Kjellmodin.

Polisen vädjar om allmänhetens hjälp - med tanke på att kvinnan är så sparsamt klädd borde hon vara lätt att urskilja. Hon är 165 centimeter lång och smal, väger ungefär 50 kilo. När hon försvann hade hon tofflor och troligtvis enbart en vinröd kofta på sig.

– Vi uppmanar allmänheten att höra av sig med iakttagelser. Kvinnan kan eventuellt ha gått in i utrymmen som sophus eller andra typer av låsta utrymmen, säger Roger Götheden, vakthavande befäl vid Polismyndigheten i Västmanlands län.

Upplysningar kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14 eller, i det här fallet, tipstelefonnumret 010-569 20 92.

Mer läsning

Annons