Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB blir huvudsponsor för Formel E: "Tillsammans kommer vi att skriva framtiden"

ABB ger sig in i motorsportens värld. Genom "ABB FIA Formula E Championship" blir ABB huvudsponsor för världens första helt internationella motorsportserie som anordnas av FIA.

Annons
Inför premiären av Formel E i Beijing 2013 var intresset stort för de eldrivna racingbilarna. Nu går alltså ABB in som huvudsponsor.AP Photo/Ng Han Guan) / TT

– Vi tycker det är oerhört spännande att bli partner med Formel E och att få vara med och skapa framtiden inom e-mobilitet, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer, i ett pressmeddelande.

Det banbrytande samarbetet mellan ABB och Formel E kommer att fungera som en konkurrenskraftig plattform för båda parter – det kommer att driva e-mobiliteten framför en hållbar framtid, enligt ABB.

Formel E, den ledande serien inom helt eldriven internationell motorsport, startade i Beeijing 2014.

Vi ska skapa nästa fas i denna spännande sport

I den utvecklingsfas som nu väntar bidrar ABB med sitt namn/varumärke samt innovations- och teknikledarskap till serien, som alltså kommer att avgöras under namnet "ABB FIA Formula E Championship".

– Två pionjärer förenas, ABB och Formel E är ett självklart team med de allra senaste elektrifierings- och digitaliseringsteknikerna. Tillsammans kommer vi att skapa nästa fas i denna spännande sport och vidareutveckla högpresterande team. Tillsammans kommer vi att skriva framtiden – ett elrace i taget, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.

Våra företag arbetar för att tänja gränserna för vad som är möjligt

Grundaren och chefen för Formel E, Alejandro Agag, talar om ett historiskt samarbete med ABB.

– Våra båda företag arbetar tillsammans för att tänja gränserna för vad som är möjligt. Tillsammans som partners kommer vi att visa upp banbrytande tekniker i global skala för alla fans och konsumenter som följer ABB FIA Formula E Championship, säger Agag.

Mer läsning

Annons