Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägaren: Lokalen har fyllts med tjock svart sot

Pizzeria Amores ägare Yakup Akkurt väcktes några minuter före 3.30 i morse av att inbrottslarmet till hans pizzeria gått.

Annons

Han blev varskodd att det rörde sig om en brand. Men det var först när Yakup Akkurt kom till platsen någon halvtimme senare som han insåg vad som hänt.

-Jag fick inte gå in i lokalen. Jag trodde det var elektriciteten. Men det var alldeles svart innanför fönstren.

Polisen uppges ha hittat en flaska som innehållit brännbar vätska utanför entrén.

- Man kan med fog mistänka att branden inte startade naturligt, sade Jimmy Lindvall, befäl vid polisens länskommunikationscentral till VLT under natten.

- Jag har absolut ingen aning vem eller vad som ligger bakom. Har jag gjort någon illa? Är det en missnöjd kund? Jag vet inte, säger Yakup Akkurt.

Yakup Akkurt har drivit pizzeria Amore i ett och ett halvt år, men har lång erfarenhet av att driva restaurang i Västerås. Han säger sig aldrig ha varit med om brand eller annans skadegörelse på hans restauranger. Nu är han orolig att han den kundkrets han byggt upp ska försvinna.

-Jag måste börja om från början nu.

När VLT åter ringer upp Yakup Akkurt har han fått tillträde till restauranglokalen. Han konstaterar liksom brandteknikerna att eldsvådan i huvudsak består i att kartonger som stod placerad nära entrén har brunnit. Lokalen har fyllts med tjock svart sot, som även letat sig ner till undervåningen där restaurangen har sitt kontor.

-Jag tänker öppna igen så snart det går, säger Yakup Akkurt.

Mer läsning

Annons