Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aggressiv man orsakade polisutryckning – sparkade sönder ambulansinredning

Enligt uppgift till VLT ska 5-6 polisbilar setts intill en ambulans på Erikslund. Orsaken var att ambulanspersonalen inte lyckades rå för en mycket aggressiv man, varför de tillkallade polis för uppbackning.

Annons

Inledningsvis larmades ambulansen ut på vad ska ha varit ett misstänkt hjärtstopp. Kort därefter inkom ett överfallslarm från ambulansen till polisen, som skickade alla tillgängliga resurser.

Enligt Linnea Hultberg på polisens länskommunikationscentral rörde det sig om en "jättestökig patient".

– Vad som hänt efter att ambulansen kom ut vet jag inte, men helt plötsligt larmade de oss då de inte hade lyckats få kontroll på mannen. Till slut lyckades de låsa in honom i lastningsutrymmet där bak och hela ambulansen gungade när vi anlände. Han ska ha sparkat sönder ambulansinredning bland annat, säger Linnea Hultberg.

När polis anlände kraftsamlade blåljuspersonalen, varefter man lyckades säkra upp situationen. Mannen har förts till akuten, dit även polisen följt med.

Vad problembilden är och vad som gjort mannen så aggressiv är ännu oklart, då man inte kunnat tala med honom.

– Enligt ambulanspersonalen kan det eventuellt vara droger inblandade. Vår erfarenhet är att droger ofta är iblandade när det är någon som är så extremt aggressiv, men det är inget vi kan bekräfta, säger Linnea Hultberg.

Ivan Åslund, LKC befäl på polisen i Västmanland menar att aggressiva patienter är mer vanligt än man tror.

– Det låter ju konstigt, men det är faktiskt mer vanligt än man tror. Om du abrupt vaknar upp från ett medvetslöst tillstånd och inte i vet vart du befinner dig så kan du lätt få panik, säger Åslund.

Mannen som är i 30-årsåldern hade sparkat sönder en del av utrustningen i ambulansen och misstänks nu för skadegörelse.

Mer läsning

Annons