Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agility och rallylydnad i Kungsbyn ger hjälp till gatuhundar i Thailand

Ett event för att hjälpa gatuhundar i Thailand pågår under söndagen i Kungsbyn. Hundarna kör rallylydnad och agility. Ett gäng eldsjälar som älskar hundar har tagit initativet.

Annons

Hoppar för att hjälpa hundkompisarna i Thailand. Joker, spansk vattenhund, kör agility på Kungsbyn vid ett stödevent för gatuhundar i Thailand. Matte Pernilla Botold, Skultuna, instruerar.

Aktiviteterna är gratis. Pengarna kommer in genom att husse och matte inhandlar fika i fikatältet. Påsar med hundgodis finns också att köpa för att stötta svensk-skotske Michael Baines hjälpverksamhet för gatuhundar i Thailand.

Ett tjugotal hundar med tillhörande ägare hade sökt upp hundhagen i Kungsbyn vid lunchtid. Eventet pågår till klockan fyra på eftermiddagen.

– Men om det kommer fler kör vi längre. Vi har avsatt dagen till det här, säger Rebecca Karlsson, 24 år, Västerås.

Tillsammans med eldsjälarna Stefanie Wallén, 27 år, Amanda Wallén, 25, och Victoria Tselikis, 25, har Rebecca spridit information om eventet på Facebook och genom flygblad på stan. Hundklubben SHK (Svenska Hundklubben ) stöttar dem med utrustning.

En av besökarna som har uppmärksammat flygbladen är Pernilla Botold, Skultuna. Hon har åkt hit för att socialträna spanske vattenhunden Joker, 2 år.

Joker tycker om att jobba och nu kör han agility i racerfart.

På nätet går det att läsa utförligt om hur Michael Baines hjälper hundar på plats i Thailand. Både på verksamhetens hemsida och på Facebook. Baines har hållt på i sju år och räddat hundratals hundar från sjukdomar, död och misär.

Kvinnorna bakom dagens event har varit i kontakt med honom och litar hundra procent på att varje krona går till veterinärkostnader, personalkostnader och mat till hundarna.

– Han är helt fantastisk. Riktigt stor. Det har börjat bli känt för många vilket bra jobb han gör, säger Rebecca Karlsson.

Stefanie Wallén belönar Max med hundgodis.

Och Joker rusar över hindren.

Fikabord med kakor för tvåbenta och hundgodis till fyrbenta.

Före och efter-bilder på två skadade gatuhundar som fått hjälp av Michael Baines och hans hjälpcenter i Thailand.

Mer läsning

Annons