Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkesson i Västerås - igen

På lördagen kommer SD:are från hela landet till Västerås.

Annons
Sverigedemokrater från hela landet har samlats på ACC i helgen.

Här ska Sverigedemokraterna hålla organisations- och utvecklingsdagar. Mötet hålls på Aros congress center.

Enligt ett pressmeddelande handlar det om om ett internt möte med fokus på partiorganisationen. Media släpps bara in på första programpunkten, där Jimmie Åkesson håller tal.

460 deltagare, Sverigedemokrater från hela landet har samlats. Många av dem är nybörjare som kandidater till olika politiska poster.

De är i Västerås för att i partiets regi lära sig exempelvis hur det fungerar i fullmäktige och vad man ska tänka på som folkvald. Deltagarna, med olika bakgrund och olika klädstil, allt från jeans och rutig skjorta till kostym och slips, kommer att delta i olika seminarier under lör- och söndagen. 

Enligt företrädare för Sverigedemokraterna ska deltagarna lära sig grunderna för hur man arbetar som folkvald, så inte partiet gör samma misstag som efter valet 2010 när en mängd dåligt utbildade kandidater hamnade i fullmäktige. Deltagarna får med sig en pärm där partiet samlat nödvändig information.

Deltagarna i seminariet som kandiderar på partiets valsedlar har enligt uppgift från partiföreträdare kontrollerats noga innan de godkänts som kandidater; belastningsregistret har kontrollerats så de inte begått brott, deras ekonomi har kontrollerats och deras allmänna skötsamhet.

Under seminariedagarna är området utanför ACC avspärrat av polis. Allt är dock helt lugnt på platsen.

Dagarna inleds med tal av SD:s partisekreterare Björn Söder och partiordförande Jimmie Åkesson.

Mer läsning

Annons