Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre kvinna rånad i bostaden

Ny version.En 73-årig kvinna blev klockan 13.20 på söndagseftermiddagen rånad av en yngre kvinna i sin lägenhet på Jakobsgatan på Pettersberg i Västerås.

Annons

I samband med rånet uppstod ett tumult när kvinnan försökte ta tillbaks det stulna från förövaren. Det resulterade i att hon ramlade så illa att hon bröt handleden och fick föras till sjukhus.

Enligt polisen chockades 73-åringen så pass mycket av händelsen att de blev tvungna att vänta med att förhöra henne. Under söndagseftermiddagen knackade polisen dörr i området där den 73-åriga kvinnan bor för att få in upplysningar om rånaren. Men hittills har polisens spaningar inte gett tillräckligt med information.

- Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Anders Nygren vakthavande befäl på polisen i Västmanland.

Hur rånaren tog sig in i 73-åringens lägenhet är ännu inte klarlagt.

Det här är andra gången på en vecka en äldre kvinna rånas i Västerås. I torsdags utsattes en 87-årig kvinna för ett brutalt rånöverfall i sitt hem på Bäckby. Rånarna plingade på dörren och när kvinnan öppnade vräkte de omkull henne och trängde sig in i lägenheten där de bland annat stal smycken. De båda rånöverfallen har dock inte utförts av samma gärningsmän då det i torsdagens rån var fyra män som överföll 87-åringen. Från polisens sida ser man mycket hårt på den här typen av brottslighet.

- Det är riktigt lågt att gå på de äldre så här. Det är fult och något som vi måste komma tillrätta med, säger Anders Nygren på polisen i Västmanland.

Någon misstänkt för söndagens rånöverfall har inte polisen, men ett signalement finns där rånaren beskrivs vara en kvinna i 25 till 30-årsåldern, cirka 170 centimeter lång, blonderat hår och var vid brottstillfället klädd i en svart dunjacka.

Mer läsning

Annons