Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt klart till Göteborg

Västerås flygplats och City Airline har nu kommit överens om villkoren för flyglinjen Västerås-Göteborg och omvänt.

Annons
Större än Hässlö. Avgångshallen på Landvetter - ett kommande stressmoment för hemvändande Västeråsare. Bilden är från 2001.FOTO: SCANPIX

I tisdags aviserade flygbolaget City Airline om en storsatsning på flyglinjer mellan Göteborg och flera svenska orter, däribland Västerås med flera dagliga avgångar mellan orterna och förbindelser till bolagets internationella destinationer.

I veckan har City Airline och Västerås Flygplats kommit överens om priser och villkor för den kommande satsningen. Därmed är det klart att trafiken startar någon gång i april månad.

- Det här påverkar vårt ekonomiska resultat positivt, säger Mikael Nilsson, vd och flygplatschef för Västerås flygplats.

Han kan av avtalsskäl inte lämna några detaljer kring de ekonomiska uppgörelserna:

- City Airline köper tjänster av oss, egentligen är det inga andra avtal. Vi gör lite marknadsföring inom ramen för vår vanliga budget, men annars är det inget speciellt.

Praxis för flygplatser, både privata och de som drivs i Luftfartsverkets regi, är att ge vissa introduktionsrabatter på ordinarie priser.

- Så har vi också gjort i Västerås, men det är under en begränsad tid, precis som på andra flygplatser, säger Mikael Nilsson.

Mer information om trafikutbud, antal avgångar och datum för trafikstart kommer i nästa vecka, alltså vecka 6, enligt flygbolaget.

Mer läsning

Annons