Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhölls för sexköp

En man i 50-årsåldern greps av polisen sedan han köpt sexuella tjänster från en prostituerad på ett hotell i Västerås.

Annons

Polisen i Västmanland har under den senaste tiden arbetat med att kartlägga om det finns prostitution och människohandel i Västmanland.

Genom att söka på internet har flera misstänkta fall av prostitution upptäckts.

Den nu aktuelle mannen kom via nätet kontakt med den prostituerade kvinnan, som är i 20-årsåldern och hemmahörande i västra Sverige. De båda gjorde upp om att träffas på ett hotell i Västerås och kvinnan skulle få 10000 kronor.

Kvinnan fick dock inte de pengarna, utan bara 1000 kronor. Mannen fotograferade kvinnan under kvällen och hotade med att lägga upp de bilderna på väl synlig plats på internet om han inte fick träffa henne igen.

- Polisen grep mannen i söndags, säger Börje Strömberg, informationschef vid Västmanlandspolisen.

Mannen satt anhållen fram till måndagen så att polisen kunde förhöra honom och vara säkra på att han inte kunde röja undan några bevis. Han släpptes sedan, men misstankarna mot honom kvarstår.

Det rör sig dels om att han köpt sexuella tjänster, men också om sexuellt tvång eftersom han hotade kvinnan att lägga ut bilderna.

Men den nu aktuelle mannen är inte den ende. Polisen har fått spår efter fler misstänkta sexköpare - som trott att de varit anonyma på internet:

- Det finns fler misstänkta som vi ska undersöka. Vilka det är kan jag naturligtvis inte säga, säger Börje Strömberg.

Mer läsning

Annons