Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anlagd brand i källarförråd

Natten till fredagen brann det i ett källarförråd i Råby. Branden var anlagd.
– Det var tur att jag kände röklukten, säger Hotan Adi, hyresgäst.

Annons
Drabbad. I förrådet, som Said Hassan och hans fru har, började det brinna natten till fredagen. Bland annat förstördes barnlkäder och en tv.

Vid midnatt ryckte brand—kåren ut till Flugsnappargatan i Råby. Branden kunde snabbt släckas. De boende i huset drabbades ändå av brandröken som trängde in i lägenheterna. En av lägenheterna blev så rökig att de boende fick tillbringa natten på en annat håll medan röken vädrades ut.

– Jag skulle precis gå och lägga mig när jag kände röklukten, säger Hotan Adi, som bor i huset och vars källarförråd det brann i.

Hotan Adi undersökte då var röken kom i från och hennes man Said Hassan väckte sedan de andra hyresgästerna och ringde till räddningstjänsten.

I förrådet förvarade Hotan och Said Hassan bland annat barnkläder, stolar, en barnvagn och en barncykel. En tv-apparat och en mängd barnkläder förstördes i branden. Paret har hemförsäkring. Värdet på det som förstörts är oklart.

– Det är jättetråkigt, säger Hotan Adi.

Hon tycker samtidigt att det var tur att hon upptäckte branden och att hyresgästerna inte drabbades värre.

Branden misstänks vara anlagd. Said Hassan säger att det inte är första gången som det brinner i källarförråden på gatan.

– Vi vet ingenting om varför, säger han.

Mer läsning

Annons