Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en häktad för bombdådet

En 27-årig man på torsdagen vid Västmanlands tingsrätt, bland annat misstänkt för inblandning i bombdådet utanför Blue Moon Bar den 17 juni.

Annons

Förutom för bombdådet – som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse, misstänks också 27-åringen för misshandel i Västerås den 1 juli i år, samt för inblandning i försök till grov utpressning och övergrepp i rättssak i Västerås den 25 april i år.

Sedan tidigare är en 25-årig man sedan lång tid häktad som misstänkt för att ha haft med bombdådet den 17 juni att göra. Två andra män har misstänkts för inblandning, men de är i dag på fri fot.

27-åringen anhölls i sin frånvaro den 5 oktober och kunde gripas ett par dagar senare.

Exakt vad som ligger bakom det faktum att 27-åringen först nu kommit att misstänkas för inblandning i bombdådet vill polisens utredare inte berätta med hänsyn till förundersökningssekretessen.

Kammaråklagare Anne-Christine Maderud vid internationella åklagarkammaren i Stockholm, som leder förundersökningen, kunde inte nås av VLT då häktningsförhandlingen avslutats med henne närvarande via videolänk från Stockholm.

Bombdådet mot Blue Moon Bar inträffade cirka tio minuter efter midnatt, natten till den 17 juni. Då skakades Blue Moon Bar och kringliggande kvarter av en explosion som lämnade ett stort hål i markplanet, blåste ut flera fönsterrutor och skrämde många. Inte minst de fler än 600 kroggästerna som fick evakueras. Ingen skadades dock fysiskt av explosionen.

Mer läsning

Annons