Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en vecka med tågproblem

Under måndagen är flera tåg till och från Västerås inställda på grund av väder och fordonsskador.

Annons

De många tågförseningarna och de inställda tågen har tidigare fått såväl landshövdingen i Västmanland som kommunstyrelsens ordförande i Västerås att reagera, tillsammans med åtskilliga riks-, regional- och lokalpolitiker kring Mälardalen.

Nu har också idégruppen Vi Resenärer, verksam sedan 1993, krävt åtgärder.

På idégruppens hemsida kräver Vi Resenärer nu att staten upphandlar tillräckligt många fordon så att de samhällsviktiga järnvägstransporterna klarar även en sträng vinter.

" I dagsläget är fordonsparken ytterst känslig för väder och vind och, vad värrre är, det finns inga reserver." skriver Vi Resenärer på hemsidan http://www.vireser.se.

I korthet är de kända förseningarna under måndagen följande. Observera att nya förseningar kan dyka upp:

* Morgonens två första tåg Västerås-Uppsala med avgångstid Västerås 04.55 och 05.46 ställdes in och ersattes med buss. Som en följd av det ställdes ett stort antal lokaltåg Uppsala-Sala och omvänt in under hela dagen och ersattes/ersätts med buss.

* Morgonens första intercitytåg från Västerås 06.09 kom inte längre än till Köping innan en vagnskada satte stopp. Resenärerna hänvisades till nästa tåg vidare mot Örebro och Göteborg.

* Tåget från Västerås 06.35 vidare mot Eskilstuna-Norrköping ställdes in och ersattes med buss. Tåget från Västerås 05.35 vidare mot Eskilstuna-Norrköping-Linköping ställdes in på sträckan Norrköping-Linköping.

* Tåget från Norrköping-Eskilstuna med ankomst Västerås 11.25 är inställt och ersätts med buss.

 * Tåget från Stockholm 08.07 med ankomst Västerås 09.00 vidare mot Örebro var en halvtimme sent.

* Tåg i Bergslagens tåg från Ludvika 08.04 via Fagersta med ankomst Västerås 09.45 är inställt och ersatt med buss.

Mer läsning

Annons