Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu mer flygtill Västerås

På fredag presenterar City Airlines alla detaljer kring flyglinjen Västerås-Göteborg. Men redan nu avslöjar de att Västerås får ännu en flyglinje.

Annons
Väntar på flyget. Göran Johansson, styrelseordförande Göteborg & Co, Jimmie Bergqvist, vd City Airline och Olle Sundin, Landvetters flygplatschef, vid en tidigare pressträff på Landvetter då bland annat flyglinjen till Västerås avslöjades. FOTO: SCANPIX

- Det här är den fjärde stora händelsen i Västerås Flygplats civila historia, säger flygplatschefen Mikael Nilsson, tillika vd för Västerås flygplats.

På fredag förmiddag landar representanter för City Airlines i eget flygplan på Västerås flygplats, och då presenteras inte bara tidtabellen och övriga villkor för den flyglinje Västerås-Göteborg/Landvetter som vlt.se tidigare berättat om.

- Det kommer att öppnas ytterligare en flyglinje från Västerås, säger Mikael Nilsson och fortsätter:

- Vart den går får du reda på på fredag.

Nytt blir också att City Airlines i allians med lokala intressenter kommer att starta ett nytt flygbolag "Air Västerås".

- De har lärt sig av Gotlandsflygs framgångar, att den lokala förankringen är oerhört viktig för ett flygbolag. Air Västerås blir ett så kallat virtuellt flygbolag som till 51 procent kommer att ägas av City Airline och till 49 procent av lokala intressenter.

Vad ett virtuellt flygbolag är framgår av faktarutan här intill.

- Air Västerås kommer att hyra in flygkapacitet av City Airline eftersom det bolaget är majoritetsägare, säger Mikael Nilsson.

Alla detaljer kring det nya flygbolaget kommer att avslöjas under en presskonferens på fredag vid lunchtid då, förutom representanter för Västerås flygplats och City Airline även kommunstyrelsens ordförande Elisabeth Unell och landshövding Ingemar Skogö medverkar.

Stora händelser

De fyra stora händelser Mikael Nilsson talar om i artikeln är i kronologisk ordning följande:

Mer läsning

Annons