Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad efter vansinnesfärd

Den 17 maj körde den körkortslöse och knarkpåverkade 27-årige västeråsaren i hög fart genom flera stadsdelar i Västerås. Som genom ett under skadades ingen.

Annons

Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafik, grovt drograttfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Enligt vad som framgår av åtalet har 27-åringen varit påverkad av amfetamin när han i mycket hög hastighet och vingligt kört på olika gator i centrum, Stallhagen och Vasastaden.

Två refuger i korsningen Stallhagsgatan–Gustavsgatan passerades på fel sida. Två gånger passerades rödljus i korsningen Floragatan–Stora gatan. Vid Vegagrillen kördes bilen över en gräsmatta. På Lantvärnsgatan, Hammarbygatan och Jakobsbergsgatan körde 27-åringen mot enkelriktad trafik. Han körde också på en cykelbana.

Flera polispatruller skickades för att stoppa 27-åringens framfart. På Stora gatan körde 27-åringen rakt mot en mötande polisbil som var tvungen att väja för att undvika frontalkrock.

27-åringen kunde stoppas utan att någon människa kom till skada och var då avsevärt narkotikapåverkad.

Bland bevisningen som vid rättegången – som hålls vid ett senare tillfälle – kommer att förevisas hör en 11 minuter lång film som tagits från en av polisbilarna som var inblandad i försöken att stoppa 27-åringens framfart.

Mer läsning

Annons