Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attackerades av man på bussen

En 18-årig tjej blev sexuellt ofredad på buss nummer 46 mot Skultuna på fredagseftermiddagen. Polisen tror att det kan vara samme man som överföll en 21-årig kvinna i onsdags.

Annons

- Signalementen är snarlika. Mörkhyad och 165 centimeter lång. Den här tjejen trodde att mannen var i 30-årsåldern, men ålder är ju alltid svår att uppskatta, säger Tommy Kämpe vid polisens krimjour.

18-åringen tog 16.05-turen till Skultuna. Hon satte sig närmast fönstret när den okände mannen slog sig ner brevid henne. Plötsligt började han att tafsa på henne.

- Hon blev förstås livrädd och tog upp sin telefon och ringde till en kompis.

Polisen har redan hört flera personer som åkte med bussen, bland annat ett vittne som klev av samtidigt som 18-åringen och den okände mannen.

- Han såg att något hade hänt, att flickan var upprörd, säger Kämpe.

Bussen hade övervakningskamera och polisen ska nu begära in filmen från lokaltrafiken.

Våldtäktsförsöket på en 21-årig kvinna i onsdags, vid motionsspåret mellan Rönnby och Önsta, är ännu olöst. Polisen hade fått tips på en eventuell gärningsman, men det var en nitlott. Det visade sig att den namngivne befann sig på en helt annan plats vid tillfället.

Polisen är fortfarande intresserad av att komma i kontakt med den kvinna som var ute med sin hund när överfallet skedde.

- Det är tack vare henne som det hela avbröts. Kvinnan hade till och med gått fram och pratat med 21-åringen som grät och var uppriven.

Tommy Kämpe betecknar överfallet som mycket aggressivt.

- Det som är lite märkligt är valet av tidpunkt, mitt på dagen när det är folk i rörelse. Det kan tyda på desperation. De flesta överfall sker ju i mörkret, på vägen hem efter krogen.

Och till kvinnan med hunden. Krimjouren vill gärna att du kontaktar dem på telefonnummer 010 5675731.

Mer läsning

Annons