Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attendo slog ut Carema Två gruppboenden får ny utförare nästa år

Pettersbergs gruppboende och Trumslagarbackens ålderdomshem byter privat utförare från Carema till Attendo Care nästa år. Det har kommunen bestämt i en upphandling.

Annons

För två år sedan riktades kritik mot boendena för bland annat knappa personalresurser samt bristande journalföring. Då gav ändå kommunen Carema fortsatt förtroende att driva de båda boendena vidare.

Men efter en upphandling som blev klar i veckan står det klart att Attendo Care tar över. Carema förlorar därmed driften av de 36 lägenheterna på Trumslagarbacken samt gruppboendet för dementa på Pettersberg med 18 lägenheter.

Men det är inte den tidigare kritiken som fått kommunen att byta ut Carema.

– Det har inte alls med det att göra. Vi gör upphandlingar löpande efter en viss tidsperiod och nu var det dags för Pettersberg och Trumslagarbacken, säger Eva Sahlén, direktör sociala nämndernas stab.

Attendo Care uppfyllde äldrenämndens krav på både kvalitet och pris. Att smycka balkongerna och få dem att bli som ett extra uterum var ett område som gjorde att Attendo Care vann upphandlingen.

Bemanningen var också viktig i upphandlingen. Men det behöver inte betyda att det bli fler anställda på de båda boendena i framtiden, Krav av det slaget kan inte ställas enligt reglerna.

Attendo Care tar över de båda boendena 1 februari nästa år. Anställda erbjuds stanna kvar och i så fall byta arbetsgivare vid den tidpunkten.

Mer läsning

Annons