Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslag för våldtäktsman

Högsta domstolen ger ingen ny rättegång för en i dag 38-årig man från småländska Älmhult som dömts för att bland annat ha våldtagit en 13-årig flicka från Västerås.

Annons

Därmed får mannen fortsätta avtjäna det fängelsestraff på fyra och ett halvt år som såväl Västmanlands tingsrätt som Svea hovrätt funnit lämpligt.

38-åringen har överbevisats om att via internet ha tagit kontakt med minderåriga flickor på sajter för tonåringar, bland dem den då 13-åriga Västeråsflickan och en flicka från Södertälje som var 14 år. Efter att ha stämt möte under falska förespeglingar våldtog mannen flickorna.

38-åringen försvarade sig med att han inte visste hur gamla flickorna var då han förgrep sig på dem, men motbevisades bland annat av att han sparat 13-åringens mobilnummer under namnet ”Västerås 13 år” samt att han gratulerat flickan från Södertälje på hennes 14-årsdag.

Han ansökte tidigare hos Högsta domstolen om resning, alltså att hans mål skulle tas upp på nytt, men nu har HD bestämt att mannen inte kunnat visa några skäl för en ny rättegång, så straffet står fast.

Mer läsning

Annons