Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckbyskolan - en het fråga

Kommunfullmäktige var samlat  sedan klockan 8 på onsdagsmorgonen för att debattera kommunens budget 2013. Bäckbyskolans vara eller inte - det är en het fråga. Uppdaterad 22.52.

Annons

Direkt efter kvällsfikat blev det ny paus när Ulla Persson (S) bad att få prata med gruppledarna, presidiet och stadsjuristen.

Två olika investeringsförslag står mot varandra, ett från de rödgröna och ett från Alliansen.

Alliansen har även ett förslag att riva upp beslutet om från i våras om att flytta Hällbyskolans F-5 till Bäckbyskolan. Alliansen vill i stället lägga ned Bäckbyskolan för att lösa en del av kommunens problem med för många lokaler.

En SD-stol stod tom vid uppropet. De rödgröna har 30 röster i fullmäktige. Alliansen 28. SD har tre platser men en är som sagt vakant. Blir det lika i omröstningen avgör fullmäktiges ordförande Britt Sandström (S).

Kommunfullmäktige är i gång igen. Gruppledarna har haft överläggning och rett ut en del frågetecken om de tomma stolar som varit till och från under dagen i fullmäktigesalen.

Mötet håller på till klockan 23. Blir det inget beslut om budgeten och framtiden för Bäckbyskolan i kväll fortsätter fullmäktige i morgon med start klockan 8.

Den som vill kan följa sammanträdet via kommunens hemsida.

Men något beslut togs aldrig under dagen. Mötet avbröts strax före klockan 23.

Den som vill veta om Bäckbyskolans framtid får därför ge sig till tåls. Likaså om det ska bli tidig utbyggnad av Västerleden som alliansen vill eller utveckling av Bjurhovda som de rödgröna önskar.

I morgon fortsätter debatten och då tas beslutet om budgeten, investeringarna och Bäckbyskolan.

Mer läsning

Annons